Flying Dutchman, 1751

Stel,  het is 1751, je bent in Londen en neemt een lekkere pint in de kroeg. Hij smaakt net effe te goed en je  raakt een beetje boven je theewater. Nou daar heeft de kroegeigenaar wel een oplossing voor: Hij voert je af naar zijn schip en sluit je op in het ruim. En daar kom je nooit meer uit.

De kroegbaas heet Davy Jones en hij is niet de zanger van de Monkeys. Een heel schattig bandje uit de jaren 60 in de vorige eeuw. Het is het zeefantoom Davy Jones die de gestorvenen naar het hiernamaals zou moeten brengen, maar dat doet hij niet. In heel veel culturen bestaat de veerman naar het Hiernamaals. Bij de Grieken was het Hades,  de Germanen koesterden de Walkuren, die de strijders naar het Walhalla brachten. Of naar de Hel, van Freija.  Davy Jones neemt je mee en vervolgens ben  je voor eeuwig  de bemanning van zijn boot.  

Er zijn verhalen dat Davy Jones eigenlijk de kapitein van het spookschip “De Vliegende Hollander” is. En dat deel van het verhaal komen we tegen in “The Pirates of the Caribean”.   Davy is daar de kapitein van The Flying Dutchman. Het op hol geslagen schip van kapitein Van der Decken.

Zijn uiterlijk verschilt ook nogal per verhaal.De verhalen zijn ervoor om de zeelieden te vermaken en werden eeuwenlang doorvertelt. Iedereen die wel eens het spelletje gespeeld heeft van een verhaaltje doorvertellen, weet dat het aan het einde van het rondje er een totaal ander verhaal uit komt dan wat er ooit ingegaan is.

En daarom zijn er ook zoveel versies over het ware verhaal.

Maar…. Feit is dat ie behoorlijk intrigerend blijft.

Afspraak maken?
Verhuur Verkoop Prijslijst Verhalen Contact en info mobiel
Mail: info@jannetjepietertje.nl

The Flying Dutchman