Follow us!Thema's Stories

Jannetje Pietertje Kledingverhuur


Janneke Alles Aukes

Vlusch 37a

1561 PP Krommenie, Zaanstad

Noord Holland

www.jannetjepietertje.nl

info@jannetjepietertje.nl

0636109783  

btwnr. NL820073891B01

kvk 35028940

Openingstijden

Dinsdag, woensdag, donderdag

10.00 - 16.00 uur

en op afspraak:  

 bel/app: 06 36 10 97 83

of  mail: info@jannetjepietertje.nl

Voorwaarden

Prijslijst

Wulpse Sprookjes

“Ik heb het mooiste beroep ter wereld,” zei ik ooit. “ Ik maak sprookjes.”

En ze leefden nog lang en gelukkig.  Nou… In vroeger dagen hadden ze een heel andere opvatting  over dat lang en gelukkig. In de oorspronkelijke versie wordt er nogal wat afgehakt, gemoord en verminkt. Dat enerzijds, en op seksueel vlak werden er ook nogal wat lusten uitgeleefd. De verhalen werden vaak mondeling doorverteld en iedereen weet dat de versies dan nogal gaan verschillen. Oorspronkelijk waren de verhalen vaak nogal gruwelijk en erotisch getint.

Ons lieflijke Doornroosje werd niet wakker gekust door een Prins op het witte paard maar werd in de loop der jaren veelvuldig verkracht door de getrouwde koning. Ze baarde in haar slaap ook nog eens twee kinderen. Die kinderen sabbelen op een gegeven moment aan moeders vinger en zuigen op die manier de vlasnaald onder haar nagel vandaan. Doornroosje wordt wakker. Geen idee wat ik me bij een vlasnaald moet voorstellen, maar ze sliep er goed op. Afijn ze wordt wakker en gelijk verliefd op haar verkrachter en gaat met hem mee.

En…., er zit nog een adder onder het gras. Er is ook nog een koningin. Tja, die is ff niet blij met die nieuwe ster aan het firmament en haar kinderen. Vervolgens ontpopt de koningin zich als menseneetster  en die weet wel raad met dat buitenechtelijk nageslacht: In de kookpot ermee. Die poging wordt echter verijdeld en de boze koningin wordt  nu zelf in het vuur geworpen. Kortom, het liep niet voor iedereen gelukkig af. Maar, ik maak nog steeds sprookjes…