The Story Behind….

Als kind was ik al driftig bezig met kleertjes maken voor de Barbie. Toch werd deze hobby later niet mijn beroep. Na de HAVO belandde ik in de psychiatrische verpleging. Een interessante roeping, maar al snel lonkte de arbeidstherapie. Al mijn favoriete bezigheden zou ik daarin kunnen doen.  De praktijk werd iets prozaïscher: ik werd arbeidstherapeut en werkte als zodanig als werkmeester op de confectieafdeling van een sociale werkplaats. Naaiwerk en gehandicapten. Dat wel, maar weinig creatieve inbreng.

Motorfietsen en Paarden

In 1986 begon ik voor mezelf en produceerde lederen kleding. Inmiddels had ik een opleiding aan de mode-academie en cursussen over kleding-leder gevolgd. Het was een  terugkeer naar de jeugdliefde en tegelijkertijd borrelde er nog een oude hartstocht op: Paarden. Barokke paarden. Friezen, Andalusiërs, Lusitano’s, Lippizaners.  Die paarden begonnen de plaats in te nemen van de motorfietsen. Letterlijk zelfs: mijn Harley heb ik geruild voor onze Friese paarden. De specifieke kleding die bij die barokke rassen hoort, vormde jarenlang het repertoire.

En dan kijk je in de kostuumgeschiedenis-boeken en zie je die jurken en kostuums. Oh, wat mooi! Eerst een heel voorzichtig jurkje met een pak erbij... Toen ging ik meewerken met een toneelproductie met paarden en het speelde in 1594. De passie ten top. Films volgden en kostuumverhuurbedrijf was geboren. Ik heb ervoor gekozen om dicht bij de geschiedenis te blijven. Daarbij kies ik voor waardevolle materialen in stof én leer. Dat zorgt voor een bijzondere unieke collectie die zeker het nodige effect sorteert.

Hierbij een indruk van het werk in foto’s en filmpjes.

Janneke Alles Aukes

Verhuur Verkoop Prijslijst Verhalen Contact en info mobiel
Mail: info@jannetjepietertje.nl

Verkoop